Nasze kulinarne dziedzictwo - czyli Zielone Świątki po świętokrzysku
17.05.2010
W najbliższą niedzielę (23 maja) w podkieleckim skansenie w Tokarni odbędą się uroczyste obchody Zielonych Świątek, połączone z finałem X edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Swój udział zapowiedziało kilkudziesięciu mistrzów kuchni świętokrzyskiej, którzy będą rywalizowali o smakową palmę pierwszeństwa.
Obok zawodowych producentów regionalnych przysmaków swoje dania przedstawią także wiejskie gospodynie z gospodarstw agroturystycznych oraz z wiejskich stowarzyszeń i organizacji.
Atrakcjom dla podniebienia będą towarzyszyły występy zespołów ludowych.
Początek o godz. 11.00. Na smakołyki i dobrą zabawę zaprasza Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w Kielcach.